Saltar apartados

AJAX

AJAX, acrònim d'Asynchronous Javascript And XML (Javascript asíncron i XML), és una tècnica de desenvolupament web per a crear aplicacions interactives o RIA (Rich Internet Applications). Aquestes aplicacions s'executen en el client, és a dir, en el navegador dels usuaris mentre es manté la comunicació asíncrona amb el servidor en segon pla. D'aquesta forma és possible realitzar canvis sobre les pàgines sense necessitat de recarregar-les, la qual cosa significa augmentar la interactivitat, velocitat i usabilidad en les aplicacions.

Ajax és una tecnologia asíncrona, en el sentit que les dades addicionals es requereixen al servidor i es carreguen en segon pla sense interferir amb la visualització ni el comportament de la pàgina. Javascript és el llenguatge interpretat (scripting language) en el qual normalment s'efectuen les funcions de trucada d'Ajax mentre que l'accés a les dades es realitza mitjançant XMLHttpRequest, objecte disponible en els navegadors actuals. En qualsevol cas, no és necessari que el contingut asíncron estiga formatat en XML.

Ajax és una tècnica vàlida per a múltiples plataformes i utilitzable en molts sistemes operatius i navegadors atès que està basat en estàndards oberts com Javascript i Document Object Model (DOM).

Descarregar PDF

Servei d'Informàtica Mootools


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464