Saltar apartados

Projecte ASP.NET MVC Framework

Quan es crea un projecte de MVC d'aplicació web ASP.NET, els components de MVC se separen en funció de les carpetes de projecte que es mostren en la il·lustració següent:

Estructura de un proyecto básico en ASP.NET MVC 2

De forma predeterminada, els projectes de MVC inclouen les carpetes següents:

  • Content, carpeta on s'emmagatzema el contingut estàtic de l'aplicació. Generalment s'allotgen les fulles d'estil, les imatges, etc.
  • Controllers, carpeta on emmagatzemem els controladors. El marc de MVC requereix que els noms de tots els controladors acaben amb "Controller", com HomeController, CatalogadorController o UsuariosController.
  • Models, carpeta on emmagatzemem les classes que representen els models que usarem en la nostra aplicació.
  • Scripts, carpeta on allotgem tots els fitxers javascript que necessitem en la nostra aplicació. Per defecte ja trobem un conjunt de fitxers que usarem per a les trucades AJAX i la biblioteca de jQuery (que és la que usa per defecte Visual Studio).
  • Views, que és la ubicació recomanada per a les vistes.

Les vistes usen arxius ViewPage (.aspx), ViewUserControl (.ascx) i ViewMasterPage (.master), a més d'altres arxius relacionats amb la representació de vistes.

La carpeta Views contindrà moltes carpetes, almenys tantes com a controladors. En generar una vista es crea una carpeta amb el nom del controlador (llevant la paraula "Controller", i al seu torn dins d'aquesta, crearà tants fitxers com a accions dispose el controlador.

Dins de la carpeta Views ens trobem d'una carpeta denominada Shared que usarem per a allotjar tot allò que siga comuna per a tots els controladors. Per exemple podem col·locar les pàgines mestres, podem allotjar ViewUserControl comunes. Tot açò ho veurem amb detall en la secció de plantilles,

Carpetes addicionals que anem a crear

  • ViewsModel, és una carpeta que crearem manualment per a crear classes que integren conjunts de models en trucades a vistes.
  • Helpers, és una carpeta que crearem per a situar les plantilles per a les vistes.

Fitxers especials

Com en tota aplicació ASP.NET, es disposa de dues carpetes per a configuració i definició de l'aplicació; Global.asax i Web.config.

La novetat és que el fitxer Global.asax la usarem per a definir l'enrutamiento de les adreces URL.

Servei d'Informàtica ASP.NET MVC 2 Framework


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464