Saltar apartados

plantilles

Una de les millores que podem trobar entre la primera versió d'APS.NET MVC i la segona són les plantilles. Igualment s'està treballant a oferir més possibilitats ,en les plantilles ,en la futura versió d'ASP.NET MVC 3, permetent un pseudo llenguatge dins de les pròpies plantilles, evitant, en moltes ocasions, haver d'escriure codi C# o Visual Basic.NET.

La potència de les plantilles se centra que qualsevol element de pot ser personalitzat, des d'un tipus simple (sencer, cadena de text, etc.), fins a classes complexes (objectes definits per nosaltres), com tot un model complet (tant de visualització com d'edició).

L'objectiu de les plantilles és crear codi en les vistes molt més simple i sobretot la reutilització de codi. Alguns autors recomanen escriure més codi en les vistes i oblidar-nos de les plantilles. Les raons que donen són que el codi queda en un mateix lloc i no ens tornem bojos cercant que plantilla o helper està el codi generat. És una bona raó, però també és cert que pot fer la grandària de la vista intractable i sobretot no ens va a permetre reutilitzar codi.

Pensem en el següent exemple; si definim una plantilla per a una sèrie de tipus genèrics i ens vam crear uns helpers per a reutilitzar codi en diverses vistes, és possible que la primera aplicació es faça alguna cosa costosa de desenvolupar, especialment perquè anem desglossant alguns elements, per determinades carpetes i fitxers. Però l'important és que bona part del desenvolupat serà reutiliziable en una segona aplicació i així successivament. Arribarà un moment que no dediquem quasi temps a les plantilles i ho dediquem a la resta d'elements.

Anem a centrar-nos en dos tipus de plantilles.

Servei d'Informàtica ASP.NET MVC 2 Framework


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464