Saltar apartados

Variables del qüestionari

Les variables del qüestionari són les dades del mateix que, com el seu nom indica, són diferents per a cada usuari que ho envia. Les variables s'utilitzen a l'hora de generar els informes amb les respostes dels usuaris, de manera que podem configurar què informació volem mostrar.

A més, podem utilitzar variables tant en el text d'agraïment, com en el correu electrònic de confirmació (en cas que estiga activat). En punxar en el botó Icona per a inserir variables del qüestionari de l'editor, es desplegarà la llista de variables existents, de manera que, en punxar sobre una d'elles, s'inclourà automàticament en el quadre de text.

Desplegable de variables

En inserir variables en el text, hem de notar que les variables s'expressen sempre entre claudàtors dobles .

Podem trobar 2 tipus:

 • Variables associades als camps del qüestionari : el seu identificador és el nom del camp que assignem a cada pregunta quan la vam crear. Per exemple, en la següent imatge apareix una pregunta tipus "radie" el nom del qual de camp és "torn".

  Exemple de variables associades als camps del qüestionari
  Si en el quadre d'agraïments escrivim, per exemple:

  Exemple simple del text d'agraïment amb variables

  Quan l'usuari envie el qüestionari, es mostrarà en pantalla aqueix text reemplaçant la variable [[torn]] pel valor seleccionat.

  Text d'agraïment que es mostra a l'usuari.

  A més del valor especificat per l'usuari del qüestionari, també és possible incloure el text que acompanya a una pregunta, seguint l'estructura:

  [[enunciat: nomene-camp ]]


  De la mateixa manera, en els qüestionaris puntuables, podem incloure la resposta correcta de la pregunta o la puntuació obtinguda en la mateixa.

  [[ correcta: nom_de el_camp ]] : resposta correcta d'una pregunta.
  [[ punts : nom_de el_camp ]] : puntuació obtinguda en una pregunta.

 • Variables del sistema : són dades que genera la pròpia aplicació i que poden resultar-nos útils. Per a poder identificar-los més fàcilment, van precedits per un asterisc.
  • *Data : dia i hora en què l'usuari envia el qüestionari.
  • *Identificador : nombre que identifica cada enviament del qüestionari, es genera automàticament.
  • *IP : adreça IP des de la qual s'ha enviat el qüestionari.
  • *Nom del qüestionari .
  • *Nota : en cas que el qüestionari siga puntuable, tenim a la nostra disposició la nota obtinguda per cada usuari.

Per exemple, en el text d'agraïment podem afegir:

Text d'agraïment amb variable del sistema

i l'usuari, després d'enviar el qüestionari veuria:

Text que veu l'usuari després d'enviar el qüestionari

Plantilla de variables

En ocasions, pot donar-se el cas que necessitem incloure totes les dades del formulari en el correu de confirmació o en el text d'agraïment. Per exemple, en cas d'un qüestionari puntuable, podem configurar que, després de l'enviament de les respostes per part de l'usuari, apareguen en pantalla les respostes donades juntament amb la solució correcta; o en cas d'una inscripció, podem enviar totes les dades seleccionades per l'usuari en un email per si posteriorment hi haguera algun problema.

En l'editor de text (tant en el quadre d'agraïment com en el del cos de l'email) disposem d'un botó que automàticament inclou totes les variables existents en el qüestionari. Copiar tota la plantilla de variables

Per descomptat, una vegada inserides, podrem eliminar-les, reordenar-les o escriure text explicatiu, segons considerem oportú.

En la part central de la pantalla podrem visualitzar el text d'agraïment complet, juntament amb un parell d'opcions per a aplicar cert format a les variables. Per defecte, la plantilla es mostra sense format, però prement sobre les icones corresponents podem variar el format automàticament.

Exemple de plantilla sense format

El botó taronja, Botó per a aplicar format amb rètols a més dels separadors entre variables, afig una etiqueta explicativa davant de cada variable. Per exemple, davant dels enunciats anteposa la paraula "Enunciat", davant d'una resposta correcta afig "Correcta", etc.

Exemple amb rètols

El botó blau Botó per a aplicar format sense rètols, aplica el mateix format que el taronja exceptuant les etiquetes explicatives i l'últim botó Botó que elimina qualsevol format aplicat a la plantilla, elimina qualsevol format aplicat.

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464