Saltar apartados

Propietats comunes

Quan inserim qualsevol dels tipus de pregunta disponibles, en la pestanya " Propietats " apareixeran totes aquelles característiques que puguem editar. La major part d'aquestes propietats són comunes a diferents tipus de pregunta i per aqueix motiu, es van a explicar en aquest apartat de manera general.

 • Nom del camp : és el nom que identificarà a aquest control, per exemple, quan es genere un full de càlcul amb les estadístiques, quan configurem un enviament de correu automàtic o quan utilitzem opcions avançades de qüestionaris basats en plantilles.

  On es mostra cada propietat
 • Text a mostrar: és el text que apareix al costat del camp del qüestionari i s'utilitza per a explicar a l'usuari quin tipus d'informació necessitem saber. Disposem d'un petit editor de text que ens permetrà introduir enllaços i aplicar cert format (negreta i cursiva) al text introduït.

  En els controls del qüestionari del tipus " Títol " l'editor de text, a més, ens ofereix la possibilitat d'inserir imatges.

  Afegint contingut al Títol
 • Orientació : ens permet triar la posició dels camps del qüestionari, vertical o horitzontal, respecte al text que descriu la pregunta. Si indiquem orientació horitzontal, el camp del formulari se situarà just a continuació del text. Per contra, en escollir orientació vertical el camp se situarà sota el text, com si haguérem introduït un salt de línia. En alguns controls apareix també el tipus d'orientació "fix", que és una variant de l'orientació horitzontal que aplica una distància constant entre les diferents possibilitats de resposta.

  En la següent imatge podem veure un exemple d'un camp de "Observacions" amb diferents tipus d'orientació.

  Orientació d'un camp Observacions
 • Grandària : en els camps d'entrada de text, podem definir la grandària de la caixa, depenent de la quantitat d'informació que vulguem que introduïsca l'usuari.
 • Obligatori : en marcar aquesta casella estem indicant que, l'usuari haurà de respondre forçosament a aquesta pregunta per a poder enviar el qüestionari. Mentre estem editant el qüestionari podem identificar què camps són obligatoris pel color groc i perquè apareix un asterisc juntament amb el text de la pregunta. L'usuari final, només veurà l'asterisc (els camps obligatoris no li apareixeran en color groc).

  Com sabem quan un camp és obligatori

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464