Saltar apartados

Preguntes d'opció múltiple

En determinats tipus de preguntes d'un qüestionari, podem oferir als usuaris diferents opcions de resposta possibles. D'aquesta manera, ens serà més fàcil l'anàlisi posterior dels resultats obtinguts.

Els controls que ens permeten oferir opcions de resposta són:

 • Ràdio : l'usuari només pot seleccionar una de les respostes disponibles.

 • Llista desplegable : és igual que el control tipus "radie", on només una resposta és possible, però en format desplegable.

 • Llista múltiple : l'usuari pot seleccionar diverses (podem especificar un límit) de les opcions de resposta disponibles. A més, es guarda l'ordre en el qual ha realitzat la selecció, per la qual cosa podem utilitzar aquest tipus de control per a arreplegar preferències de l'usuari. Quan l'usuari selecciona un valor de la llista, aquest desapareix de la mateixa.

  Vista prèvia d'un control tipus llista múltiple en el qüestionari

 • Check : s'utilitza per a preguntes del tipus "vertader o fals". Aquest tipus de pregunta no disposa d'un text d'introducció. El contingut de la pregunta s'ha d'expressar com una afirmació en el camp de resposta, de manera que l'usuari marcarà la casella en cas que considere l'afirmació com a vertadera o no la marcarà, en cas contrari.

 • Grup checkbox : l'usuari pot seleccionar diverses de les opcions de resposta disponibles.

Independentment del tipus de camp que escollim, els controls d'edició de possibles respostes són els mateixos.

Opcions de resposta

Disposem de dos quadres de text per cada resposta, que s'utilitzaran per als dos idiomes del formulari. La resta d'opcions són:

 • Valor : és un valor numèric associat a cada resposta. Pot ser d'utilitat a l'hora de realitzar anàlisi de les estadístiques. En qualsevol cas, a l'hora d'extraure els resultats de l'enquesta podrem indicar que es mostren o bé, els valors o bé, els textos en si de la resposta.
 • Botó per a afegir una altra resposta possible : mitjançant aquest botó podem afegir una altra possible resposta.
 • Botó per a eliminar una opció de resposta : mitjançant aquest botó podem eliminar una de les opcions existents.
 • Botó perquè l'opció aparega marcada per defecte : si marquem aquesta icona, l'opció de resposta corresponent, apareixerà marcada per defecte en accedir al qüestionari.
 • Botó per a crear dependències entre preguntes i respostes : permet crear dependències entre una resposta i l'aparició de determinades preguntes o camps del qüestionari.

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464