Saltar apartados

Com afegir preguntes

Una vegada creat el "esquelet" del qüestionari, podem començar a inserir el contingut, és a dir, els textos i preguntes que ho conformaran.

Per a afegir una pregunta, hem de seleccionar la pestanya " Afegir Control " i, a continuació, punxar sobre un dels tipus de camp disponibles.


Crear controls

A continuació, tens una breu descripció dels camps o controls disponibles:

 • Títol : per a inserir text o imatges en qualsevol posició del qüestionari. No és un tipus de pregunta i, per tant, no té possibilitat de resposta.
 • Text : permet que l'usuari escriga lliurement. A més de la caixa de text convencional, hi ha altres tipus disponibles: numèric , NIF/NIE IBAN, moneda i correu , que permeten afegir certes restriccions. Per exemple, si afegim un camp de text del tipus correu, el sistema tractarà de comprovar que el text introduït coincideix amb una adreça de correu vàlida.
 • Data: és com un quadre de text però, en aquest cas, es comprovarà que el text introduït és una data d'acord amb el format dd/mm/aaaa . També disposa d'un petit calendari, que ens permetrà moure'ns pels diferents mesos i anys amb la finalitat de seleccionar un dia en concret.
 • Ràdio : permet especificar diverses opcions de resposta però, només serà possible seleccionar una.
 • Grup checks : permet especificar diverses opcions de resposta però, aquesta vegada l'usuari podrà seleccionar diverses opcions.
 • Check : permet escriure una afirmació, de manera que l'usuari podrà marcar una casella si és certa per a ell, o deixar-la sense marcar si no ho és.
 • Desplegable : presenta diverses resposta arreplegades en un desplegable, de manera que, quan està plegat, només es visualitza la resposta triada.
 • Observacions : és igual que el tipus de control "Text" normal però, es mostra en una caixa més gran i permet introduir més paraules.
 • Marca de temps : és un tipus de camp especial que és invisible per a l'usuari. Aquest control emmagatzema automàticament el temps que l'usuari ha tardat a respondre el qüestionari.
 • Botó : permet introduir un botó al final del qüestionari.
 • Fitxer : permet que l'usuari adjunte un fitxer.
 • Bloquejat : és un control especial, que permet emmagatzemar una cadena de text en una variable del qüestionari.
 • Grup : permet agrupar una sèrie de preguntes de radi o tipus checks sota una mateixa capçalera. És el format típic de les enquestes que li passen als estudiants en les assignatures.
 • Subgrup Radie : s'utilitza conjuntament amb el control " Grup ". Introduirem tants subgrups com a preguntes volem que hi haja en l'agrupament.
 • Subgrup CheckBox : s'utilitza conjuntament amb el control " Grup ". Introduirem tants subgrups com a preguntes volem que hi haja en l'agrupament.

 

En punxar en qualsevol dels camps, automàticament s'inserirà en el qüestionari. Si el qüestionari ja conté altres preguntes, el nou camp s'inserirà a continuació dels existents. En aqueix instant, es desplegarà el panell " Preguntes del qüestionari " on podrem veure una previsualització dels camps introduïts i, al seu torn, s'activarà la pestanya " Propietats " perquè especifiquem el text i els altres atributs d'aqueix camp en concret. Depenent del tipus de control, apareixeran unes propietats o unes altres.

Editant una pregunta

 

En alguns casos, podem convertir el camp seleccionat a un altre tipus de control, mitjançant el desplegable " Tipus " que apareix al final de la pestanya " Propietats ".

Tipus de control disponibles

 

D'altra banda, si en el panell central punxem sobre un camp en concret, es carregaran les dades corresponents en la pestanya " Propietats " perquè puguem modificar-los.

Al seu torn, des d'aquest panell podrem duplicar o eliminar les preguntes, amb les icones que apareixen en la cantonada inferior dreta de cada camp, quan passem el ratolí sobre ell Duplicar i eliminar preguntes . També és possible reordenar-les punxant sobre la pròpia pregunta i arrossegant a la posició desitjada.

En el següent vídeo pots veure un exemple sobre com duplicar, eliminar i reordenar una pregunta.

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464