Saltar apartados

Campos d'entrada de text

Els camps d'entrada de text permeten que l'usuari escriga lliurement una resposta relativament curta. Si necessitem que els usuaris escriguen més quantitat d'informació és recomanable utilitzar en el seu lloc un camp d'Observacions.

En afegir un camp d'entrada de text, en la pestanya "Propietats" es carregaran totes les seues característiques editables:

Propietats d'un camp de text

Les opcions "Tipus de text" ens permeten detallar la informació que s'ha d'introduir en la caixa de text i, al seu torn, realitzaran, en la mesura del possible, una validació de les dades introduïdes.

Per exemple, si en un dels camps del qüestionari volem que l'usuari introduïsca el seu email, marcarem el tipus "Correu". Quan l'usuari emplene el formulari, haurà d'introduir una adreça d'email vàlida (que coincidisca amb el patró que segueixen les adreces de correu electrònic) ja que si no ho fa, en enviar les dades, apareixerà un missatge indicant que les dades no són correctes i que ha de corregir-los.

Validació d'un camp email

Els possibles tipus per a un camp d'entrada de text són:

 • Text: per a qualsevol tipus de text. No realitza cap comprovació de dades.
 • Numèric: per a valors numèrics amb o sense decimals. Es comprovarà si el quadre de text conté un nombre vàlid.

  És possible indicar el nombre de decimals permès. El valor indicat es mostrarà en el text d'ajuda que apareixerà en punxar sobre el camp del formulari. Si un usuari introdueix més xifres decimals de les especificades, es realitzarà un arrodoniment automàtic al nombre de decimals indicat.

  Text d'ajuda que apareix en punxar en un camp numèric

 • NIF/NIE: per a sol·licitar el nombre de NIF ('12345678Z') o NIE ('X1234567L'). Es comprovarà que els caràcters introduïts són un NIF o NIE vàlid. Quan l'usuari punxe sobre aquest camp, apareixerà un missatge d'ajuda.

Text d'ajuda que es mostra en punxar en un camp de text tipus NIF/NIE

 • ANAVEN: per a sol·licitar nombres de comptes bancaris d'aquest tipus. L'ANAVEN (International Bank Account Number) identifica un número de compte únic a Europa, que contindrà informació sobre el país, entitat bancària, oficina i compte.
 • Moneda: per a valors monetaris en euros. Es comprovarà si el quadre de text conté un nombre vàlid.

  Text d'ajuda d'un camp tipus moneda

 • Correu: per a adreces de correu electrònic.

Text d'ajuda d'un camp tipus email

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464