Saltar apartados

Qüestionaris puntuables

Els qüestionaris puntuables permeten associar una qualificació global tant per a les respostes correctes com per a les incorrectes. A més, existeix la possibilitat que a l'hora de realitzar el test, apareguen unes o altres preguntes de manera aleatòria.

És important tenir en compte que, actualment, aquest tipus de test només es pot realitzar amb preguntes del tipus "radie" o "desplegables", en les quals hi ha una única resposta és correcta.

Per a crear un qüestionari d'aquest tipus, en la pestanya de" Propietats del qüestionari" hem de triar el tipus "Puntuable".

Marcar el qüestionari com a puntuable

En marcar aquesta opció, automàticament apareix un nou bloc en l'àrea central on hem d'especificar la puntuació per encert i la puntuació per fallada. La precisió dels valors numèrics en aquests camps és de 2 decimals.

Si deixem els camps de puntuació buits, el sistema assignarà un punt per encert i restarà un dividit entre el nombre de respostes possibles, en cas de fallada. Per exemple, una fallada en una pregunta amb 3 opcions de resposta, suposa restar a la nota un terç.

Independentment del nombre de preguntes del qüestionari, la nota final del mateix es calcularà sobre 10 punts.

Quadres per a indicar les puntuacions per encert i fallada, i el nombre de preguntes aleatòries

D'altra banda, si volem generar qüestionaris de preguntes aleatòries, ací hem d'indicar el nombre de preguntes del qüestionari. Per exemple, si en el qüestionari vam crear 20 preguntes i en el camp "Nombre de pregs aleatòries" indiquem el valor '5', quan els usuaris accedisquen al qüestionari apareixeran 5 preguntes escollides aleatòriament entre les 20 creades.

Preguntes del qüestionari

Amb la finalitat de que el qüestionari es corregisca automàticament, hem d'especificar què opció de resposta és la correcta.

Una vegada que hàgem indicat que el qüestionari puntuable, en les opcions de resposta apareixerà una nova icona (Icona per a marcar la resposta correcta) que serveix per a determinar la resposta correcta. Simplement hem de prémer-ho en l'opció corresponent.

Indicar la resposta correcta punxant en la icona smiley

Hem de tenir present que, encara que la icona aparega en totes les preguntes de resposta múltiple, en els qüestionaris puntuables només podem utilitzar preguntes tipus "radie" o "desplegables".

En la vista prèvia, també podrem veure la resposta que hem marcat com a correcta, ja que té la mateixa icona indicativa, just a l'esquerra del text:

Vista prèvia de les preguntes puntuables

Variables disponibles

A més de les variables vistes anteriorment, en els qüestionaris puntuables disposarem de les següents dades:

  • [[ *Nota ]]: nota final del qüestionari sobre 10 punts.
  • [[ correcta:nom_de el_camp ]]: resposta correcta d'una pregunta.
  • [[ punts:nom_de el_camp ]]: puntuació obtinguda en una pregunta.

En la següent imatge es mostra l'ús de les variables del qüestionari en el camp d'agraïment. D'aquesta manera, podríem mostrar els resultats a l'usuari just després de finalitzar el test.

Variables disponibles en els qüestionaris puntuables

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464