Saltar apartados

Com configurar un e-mail de confirmació

En determinades ocasions pot ser necessari que, després de l'enviament de les dades del qüestionari, es mane un correu de confirmació a l'usario o inlcuso a nosaltres mateixos. Aquesta situació és habitual quan utilitzem els formularis per a realitzar inscripcions a esdeveniments, jornades, cursos, etc. o, en general, per a realitzar qualsevol tipus de sol·licitud.

Per a habilitar l'enviament de correus electrònics, hem de marcar l'opció corresponent en les propietats del qüestionari:

Automàticament, en la barra d'estat veurem la icona corresponent, que indica que hem activat l'enviament de correus de confirmació.

Estat que indica que hem activat l'enviament d'emails de confirmació

En el moment en què marquem l'opcón "Envie correu", s'obrirà una finestra en la qual podrem configurar les dades de l'e-mail.

Les dades que podem especificar són:

  • L'assumpte del correu electrònic. És un títol identificatiu del contingut de l'email.
  • Els destinataris de l'email. El correu electrònic pot anar destinat als usuaris que realitzen el qüestionari o a una adreça de correu fixa. A més, podem especificar adreces en còpia i en còpia oculta. Per defecte, en el camp de còpia oculta apareixerà l'e-mail especificat en el correu associat al qüestionari.

    Hem de tenir en compte que, per a poder enviar l'e-mail als usuaris, en el formulari haurem d'especificar un camp de text (de tipus "correu") perquè introduïsquen el seu correu electrònic de contacte.

En el nostre exemple, el camp de text creat té com a nom identificatiu la paraula "email". Com ja sabem, el nom del camp és important per a poder identificar posteriorment a quines dades estem accedint o quines dades estem mostrant.

És una bona pràctica indicar que el camp email siga obligatori per a assegurar-nos que els usuaris no ho deixen en blanc i puguen rebre l'e-mail de confirmació.

Si el formulari compta amb un camp de text tipus correu, automàticament apareixerà en la configuració del correu, en el camp "A qui va dirigit". ja que aquest valor és una variable, és a dir, és diferent per a cada usuari que envie el qüestionari, la forma correcta d'expressar-ho és indicant el nom del camp entre claudàtors dobles.

En el menú del quadre "Destinataris" podem accedir a totes les variables de tipus "Correu" existents en el formulari, punxant en la icona en forma de fletxa, marcat en roig en la imatge. La variable "Emissor" és una dada interna del qüestionari i conté el valor que especifiquem en el camp "Correu associat" de les propietats del qüestionari.

Si no volem enviar correus als usuaris, sinó que simplement volem que s'envien a una adreça fixa cada vegada que es produïsca un enviament de dades, bastaria amb teclejar manualment el correu electrònic de destinació.

  • Cos del missatge. Pot estar format per text fix combinat amb qualsevol de les dades introduïdes en el formulari (variables). Les variables estan disponibles en la icona Icona per a inserir variables del qüestionari.

Les icones que apareixen en la part superior permeten:

Ampliar la finestra d'edició perquè ens siga més còmoda la visualització i la redacció del text.

Copiar el text existent en el quadre d'agraïment.

Copiar la plantilla completa de variables del qüestionari.

Per a finalitzar, simplement cal tancar la finestra de configuració. Si volem modificar qualsevol dada, podem accedir novament a aquesta finestra punxant en la icona de la barra d'eines. (Aquesta icona només es mostra quan l'enviament de correus electrònics està habilitat).

Veure imatges d'exemple

Configuració del cos del correu amb variables (mostrades en roig):

Cos de l'email amb variables del formulari

Dades d'un formulari:

Exemple d'un formulari d'inscripció

Correu rebut, on el remitent és el correu associat al formulari:

Safata d'entrada que mostra el correu de confirmació

Cos del correu rebut, on les variables se substitueixen per les dades reals introduïdes per l'usuari en el formulari.

Cos de l'email rebut. Les variables es mostren en roig

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464