Saltar apartados

Entorn de treball

L'aplicació de qüestionaris està formada per diversos panells redimensionables, amb la finalitat de que puguem ajustar-los convenientment segons les necessitats de cada moment.

En la següent imatge interactiva, podem visualitzar l'aspecte de l'entorn de treball. En passar el ratolí per les zones remarcades, es pot veure una ampliació d'aqueixa zona de la imatge.

 

En cada panell podem trobar diferents utilitats.

Llista de qüestionaris

En aquest panell podem trobar el llistat de qüestionaris existents (dins de la unitat gestora seleccionada). Els qüestionaris es mostren agrupats en carpetes, que podrem plegar o desplegar perquè puguem treballar d'una manera més còmoda.

En punxar sobre el nom d'un qüestionari, carregarem les seues dades en l'àrea de treball.

Panell Llista de qüestionaris

En el panell podem trobar diversos tipus d'icones:

 • Recarregar llistat : permet recarregar i reordenar la llista de qüestionaris per data de modificació.
 • Botó que permet ordenar els qüestionaris alfabèticament dins de cada carpeta. : permet recarregar i reordenar la llista de qüestionaris per ordre alfabètic dins de cada carpeta.
 • Icona que indica Qüestionari sense respostes : aquesta icona indica que el qüestionari no conté respostes.
 • Icona que indica Qüestionari amb respostes : aquesta icona indica que el qüestionari conté respostes. Les respostes poden ser dades reals o proves realitzades. En aquest cas, just a la dreta del nom del qüestionari apareix el nombre de respostes rebudes fins al moment.

Icona que indica el nombre de respostes

 

 

Llista d'unitats gestores

Les unitats gestores són com a grups de treball, de manera que, tots els usuaris que pertanyen a una mateixa unitat poden visualitzar i modificar els qüestionaris creats en ella. En aquest panell podrem visualitzar el llistat d'unitats gestores en les quals participem.

En punxar en una unitat, en el panell " Llista de qüestionaris " es carregaran només aquells pertanyents a aqueixa unitat gestora.

Panell Llista d'Aplicacions

 

 

Menú d'opcions i barra d'eines

En el menú d'opcions podem trobar pràcticament les mateixes utilitats que en la barra d'eines.

Barra de menús

 

A continuació, podem veure una breu descripció de cadascun dels botons de la barra d'eines .

 • Icona crear qüestionari Permet crear un nou qüestionari.
 • Icona guardar canvis Permet guardar els canvis realitzats en el qüestionari.
 • Icona duplicar qüestionari Permet duplicar el qüestionari seleccionat.
 • Icona esborrar qüestionari Permet eliminar el qüestionari seleccionat.
 • Gestionar carpetes Permet gestionar les carpetes .
 • Textos d'error Permet personalitzar els missatges d'error que es mostren quan un usuari no compleix determinats requisits d'accés al qüestionari.
 • Botó per a configurar l'enviament d'emails després de la finalització del qüestionari Permet configurar l'enviament d'emails després de la finalització del qüestionari.
 • Icona estadístiques del qüestionari Permet visualitzar les estadístiques del qüestionari seleccionat.
 • Icona veure en un altre idioma Permet visualitzar el qüestionari en l'idioma corresponent.
 • Icona ocultar panells esquerra Permet ocultar/mostrar els panells de la zona lateral esquerra.

 

Propietats del qüestionari

En l'àrea central trobarem informació general sobre el qüestionari com el seu nom, la unitat gestora a la qual pertany, qui ho ha creat i qui ha realitzat l'última modificació o el text d'agraïment que hàgem inclòs. També trobarem els enllaços d'accés al qüestionari , tant de proves com a reals.

Àrea d'informació del qüestionari


Més a baix disposem d'un àrea d'estat en la qual es mostraran diferents icones, depenent de les propietats seleccionades per al qüestionari. D'aquesta manera, podrem identificar d'una manera ràpida algunes característiques del qüestionari com si està detingut, si està basat en una plantilla, si està configurat l'enviament de correus després de la realització o el nombre de preguntes que inclou...

Indica que el qüestionari està actiu

Indica que el qüestionari està actiu i per tant, qualsevol que dispose de la URL podrà realitzar-ho.

Indica que el qüestionari està detingut

Indica que el qüestionari està detingut. Açò ocorre quan se supera la data de finalització establida . En accedir al qüestionari, apareixerà un missatge d'error i no podrà realitzar-se.

Indica que no s'ha aconseguit la data d'obertura del qüestionari

Indica que el qüestionari està pausado. Açò ocorre quan encara no s'ha aconseguit la data d'inici establida . En accedir al qüestionari, apareixerà un missatge d'error i no podrà realitzar-se.

Indica que el qüestionari està tancat

Indica que el qüestionari està tancat. Açò ocorre en marcar l'opció "Tancat" . En accedir al qüestionari, apareixerà un missatge d'error i no podrà realitzar-se.

Indica el nombre de preguntes o controls existents

Indica el nombre de preguntes del qüestionari.

Indica el nombre de vegades que s'ha respost al qüestionari

Indica el nombre de respostes rebudes.
Indica que el qüestionari té habilitat l'enviament d'emails Indica que s'ha habilitat l'enviament de correus electrònics després de la realització del qüestionari.
Indica que s'està usant una plantilla de Vualà Indica que s'ha habilitat la plantilla del tipus Vualà . El qüestionari apareixerà embegut en la pàgina de Vualà indicada en la web associada.
En un qüestionari puntuable, indica que hi ha preguntes que no tenen definida la resposta correcta Aquesta icona només pot aparèixer en qüestionaris puntuables. Indica el nombre de preguntes en les quals no s'ha marcat la resposta correcta i, per tant, es consideren errònies. Hem de corregir aquesta situació per al correcte funcionament del qüestionari.
Indica que el qüestionari té habilitat l'accés LDAP Indica que s'ha habilitat l'opció " Identificació UA ". Açò implica que els usarios hauran d'identificar-se amb el seu usuari i contrasenya de la UA per a poder accedir al qüestionari.
Indica algun missatge d'advertiment. En passar el ratolí sobre la icona, apareixerà el missatge. Indica que pot haver-hi algun problema. Per a visualitzar el missatge d'advertiment , hem de situar el ratolí sobre la icona.

 

 

Preguntes del qüestionari

Preguntes del qüestionari : en desplegar aquest panell veurem les preguntes existents en el qüestionari, de manera que podem fer-nos una idea de com queda. A més, podrem reordenar preguntes, duplicar-les o eliminar-les.

 

Pestanyes d'edició

 • Pestanya " Propietats del qüestionari ": en aquesta pestanya podrem introduir la informació general del qüestionari: el nom, les dates en les quals estarà disponible, la web i el compte de correu electrònic associada, la carpeta, el tipus de qüestionari i el text d'agraïment.
 • Pestanya " Afegir Control ": des d'ací podrem introduir una nova pregunta en el qüestionari. Hi ha 15 tipus de pregunta disponibles.
 • Pestanya " Propietats ": en aquesta pestanya podrem especificar les propietats de la pregunta seleccionada. Depenent del tipus de pregunta apareixeran diferents paràmetres.

 

 

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464