Saltar apartados

Crear dependències entre preguntes

L'aplicació de Qüestionaris permet crear dependències entre preguntes, de manera que, una pregunta només aparega en el formulari si l'usuari selecciona determinada resposta . Aquesta funcionalitat està disponible per a les preguntes de múltiples opcions de resposta.

Anem a explicar els passos a seguir mitjançant un exemple perquè es veja més clar.

Suposem que tenim la següent pregunta i que, depenent de la resposta de l'usuari, volem obtenir una mica més d'informació relacionada:

Exemple amb control tipus grup de checks

Per exemple, quan un usuari marque l'opció "Wikis" ens agradaria saber què tipus de plataforma ha utilitzat. Hem decidit arreplegar aquesta informació amb un camp desplegable, que haurem de crear abans de continuar. Tindria el següent aspecte:

Desplegable d'exemple

Una vegada creades les preguntes que volem relacionar, seleccionem la primera i punxem sobre la icona per a crear dependències ( Botó per a crear dependències entre preguntes i respostes ) de la resposta "wiki".

Crear dependència en una de les respostes

En punxar en aquesta icona, en el panell de preguntes del qüestionari veurem que apareix una casella al costat dret de cadascun dels camps existents en el qüestionari. Simplement haurem de marcar la casella corresponent a la pregunta que volem relacionar .

Marcar pregunta relacionada

Com a resultat, en la vista prèvia apareixerà una icona indicant-nos que la resposta "wikis" té una pregunta depenent. (Si no els visualitzes, punxa en un altre dels camps del qüestionari perquè s'actualitze la vista). Al seu torn, la pregunta de tipus desplegable, apareix remarcada amb un quadre punteado i també manté la icona de dependència en la cantonada superior dreta.

Icones que indiquen dependències entre preguntes

D'altra banda, per a comprovar què pregunta està relacionada amb quina resposta podem passar el ratolí sobre la icona de "dependència creada" de la resposta. Apareixerà una petita finestra en la qual s'indica el nom del camp del qüestionari vinculat (en el nostre exemple, "plat-wiki").

Nom de la pregunta vinculada a la resposta

D'aquesta manera, podem crear tantes dependències com siguen oportunes.

En resum, els passos a seguir serien:
  1. Crear les preguntes o camps del qüestionari necessaris, tant els dependents com els quals no ho són.
  2. Reordenar les preguntes, si és necessari, tenint en compte l'ordre en què volem que es mostren a l'usuari.
  3. Crear les dependències.

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464