Saltar apartados

L'editor de text

En algunes caixes d'introducció de dades trobem un petit editor de text. Depenent d'on aparega l'editor ens oferirà diferents opcions.

Editor de text del quadre d'agraïments

Editor per als agraïments

 • Icona per a ampliar a pantalla completa: permet visualitzar el quadre de text a pantalla completa.
 • Icona per a copiar la plantilla de variables: copia una plantilla amb totes les dades variables del qüestionari (enunciat de les preguntes i respostes de l'usuari). D'aquesta manera, quan un usuari envie un qüestionari, visualitzarà el que haja respost en cada cas. A més de la plantilla de camps del qüestionari podem introduir el text fix que considerem oportú. Per a més informació, visita l'apartat "Variables".
 • Icona per a mostrar el codi html del quadre d'agraïments: permet visualitzar el contingut del quadre en format HTML. (Només per a usuaris avançats).
 • Icona per a seleccionar tot el text existent en el quadre: permet seleccionar tot el text del quadre de colp, generalment per a facilitar-nos l'acció d'esborrar tot.
 • Icones per a aplicar negreta o cursiva al text seleccionat: permet aplicar negreta o cursiva al text prèviament seleccionat.
 • Icones per a inserir o eliminar enllaços: permeten afegir un enllaç i llevar-ho, respectivament. Perquè els botons apareguen habilitats, hem de seleccionar prèviament el text al que vulguem afegir l'enllaç. En punxar en el primer botó, haurem d'introduir la URL de la pàgina web a la qual volem enllaçar, indicar si volem que s'òbriga en la mateixa finestra o en una finestra nova i afegir el títol de l'enllaç.

  Dades de l'hipervínculo

 • Icona que insereix una línia horitzontal: insereix una línia horitzontal que podem utilitzar com a separador de text. En punxar en el botó apareixerà una petita finestra on podrem configurar el grossor de la línia (alt) i l'ample. Si deixem l'ample en blanc, per defecte, s'ajustarà a l'ample de la pàgina.

  Configuració de la línia horitzontal

  En la següent imatge podem veure un exemple de línia horitzontal:

  Exemple de línia horitzontal per defecte


 • Icones per a alineació del text: opcions per a alineació de text.
 • Icona per a inserir una variable: desplegable de variables del qüestionari. Les variables són qualsevol camp que hàgem inclòs en el qüestionari. També disposem d'una sèrie de variables internes (com un nombre que identifica cada enviament de qüestionari o la data d'enviament).

  Desplegable de variables

  En seleccionar una de les variables del desplegable, la introduirem en el punt del quadre de text en què tinguem el cursor. Les variables sempre apareixeran entre claudàtors dobles i no hem de modificar-los perquè puguen mostrar-se correctament. En la següent imatge hem introduït la variable "email" que es correspon amb un dels camps del formulari que prèviament hem denominat així.

  Exemple d'una variable introduïda en el text

 • Icona per a pujar una imatge al servidor: permet pujar una imatge a un petit espai del servidor. En punxar en el botó "Examinar" podrem navegar pel nostre sistema i, en seleccionar la imatge, apareixerà automàticament en l'àrea dreta de la finestra.

  Pujar una imatge al servidor

  Per a inserir la imatge directament, hem de punxar en la icona Inserir la imatge en el quadre de text.
  Si punxem en la icona Editar dades de la imatge podrem editar algunes característiques de la imatge com el seu títol, text alternatiu, dimensions, alineació respecte al text i separació entre la imatge i el text.

  Editar característiques de la imatge
  Si utilitzem imatges freqüentment, tenim l'opció d'agrupar les imatges en carpetes per a tenir-les organitzades. El funcionament és el mateix que hem vist, però abans de pujar la imatge hem de seleccionar la carpeta en la qual volem introduir-la.

  Gestió de carpetes

 • Icona per a editar una imatge ja inserida: permet editar les característiques d'una imatge prèviament introduïda o afegir una imatge des d'un lloc web, indicant la seua URL.

  Per a editar una imatge prèviament introduïda, primer seleccionarem la imatge i, a continuació, punxarem en la icona.


Imatge seleccionada

Des d'ací podrem editar el títol, descripció de la imatge i les opcions d'aparença (alineació, dimensions...). La pestanya "Avançat" no té utilitat en l'aplicació de Qüestionaris.

Editor d'imatge (pestanya 1)

Editor d'imatge(pestanya 2)
Editor de text de l'email de confirmació


Quan habilitem l'enviament de correu de confirmació disposem d'un editor similar per a afegir el missatge de l'email que volem enviar.

Editor per al cos de l'email

En la línia d'icones que apareix just damunt de l'editor podem trobar un de nou. Aquesta icona Icona per a copiar el text d'agraïment en el cos de l'email i viceversa permet copiar el contingut del quadre d'agraïments en el cos de l'e-mail. Al seu torn, aquesta opció apareixerà també en el quadre d'agraïments per a realitzar l'operació inversa, és a dir, per a copiar el contingut del cos de l'email en el camp d'agraïments.

Editors de text dels camps del qüestionari

ja que és una versió reduïda de l'editor que hem vist, ja coneixem totes les opcions disponibles.

Editor de text que apareix en els camps del qüestionari

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464