Saltar apartados

Com crear un qüestionari

 1. Si disposem de diverses unitats gestores , hem de seleccionar aquella en la qual vulguem crear el qüestionari. D'aquesta manera, la resta de membres d'aqueix grup, podran accedir al mateix.

  Seleccionar l'aplicació
 2. A continuació, hem de punxar en la icona " Crear qüestionari ".

  Botó per a crear un nou qüestionari
 3. Hem de llegir i acceptar les condicions legals .

  Acceptar condicions legals
 4. A partir d'aquest moment, fixarem la nostra atenció en la pestanya " Props del qüestionari ". El primer és escriure el nom del qüestionari . Hem de tenir en compte que aquest camp és obligatori (està ombrejat en groc i apareix un asterisc abans del nom del mateix).

  Introduir el nom del qüestionari
  Els qüestionaris es creen sempre en dos idiomes , podent escollir entre castellà, valencià i anglès. Per a facilitar-nos la traducció, disposem d'eines de traducció automàtica. Per exemple, si escrivim un text en castellà en el camp "nomene del qüestionari" , en punxar en un de les dues icones de la part superior ( Icones per a realitzar la traducció ) automàticament s'emplenarà el segon camp amb el text en l'idioma seleccionat ('v' per a valencià i 'i' per a anglès).
 5. A continuació, especificarem el rang de dates en les quals el qüestionari estarà disponible. Si no introduïm data d'inici, el qüestionari estarà disponible des d'aqueix mateix instant per a qualsevol que conega la seua URL. Si, per contra, no introduïm data de finalització, el qüestionari estarà disponible indefinidament, des de la data d'inici. Al seu torn, podem deixar els dos camps en blanc perquè el qüestionari estiga disponible immediatament i sense cap restricció de data.

  Rang de dates en les quals el qüestionari estarà disponible
 6. Els següents camps són la " web associada " (en cada idioma) i el " correu associat " al qüestionari.

  Web i correu associats al qüestionari
  Quan els usuaris accedisquen al qüestionari, en el peu de pàgina del mateix, apareixeran diversos enllaços. L'enllaç del text " Pàgina principal " serà el que nosaltres especifiquem en la URL associada Enllaços en el peu de pàgina .

  El correu associat s'utilitzarà en cas de marcar l'opció " Envie correu confirmació ", sent aquest correu l'emissor dels e-mails enviats als usuaris.
 7. Mitjançant el desplegable " Carpeta " podrem seleccionar en quina carpeta de les existents, volem emmagatzemar el qüestionari. D'aquesta manera, ens serà més fàcil la gestió i organització dels mateixos.

  Assignar a una carpeta

 8. A continuació, podrem assignar característiques addicionals al qüestionari.

  Tipus de qüestionari
  • Puntuable : en els qüestionaris d'aquest tipus podem especificar un valor numèric per a les respostes correctes i un altre per a les fallades. Només és aplicable a preguntes d'elecció múltiple (tipus " radie ").
  • Plantilla Vualà : permet modificar l'aparença final del qüestionari mitjançant la disposició de les diferents preguntes en una pàgina HTML de l'assetge web de la Universitat. D'aquesta manera. el qüestionari apareixerà integrat dins d'una web en concret, conservant el menú de navegació de la mateixa.
  • Tancat : permet tancar l'accés al qüestionari. Pot ser de molta utilitat per a evitar accessos al qüestionari fins que hàgem completat la seua creació i afegit els continguts que vulguem.
  • Envie Correu : en marcar aquest tipus de qüestionari, podrem crear un correu electrònic que s'enviarà a l'usuari després de la realització i enviament del qüestionari.
  • Identificació UA : permet limitar l'accés al qüestionari a membres de la comunitat universitària. L'usuari haurà d'introduir les seues credencials UA com a pas previ a la realització del qüestionari.
  • Signat : permet crear qüestionaris no anònims , emmagatzemant l'e-mail institucional de l'usuari. Per a açò, va unit a la " Identificació UA ", de manera que, si marquem l'opció " Signat " automàticament es marcarà aquesta característica.
  L'activació de qualsevol d'aquestes característiques es veurà reflectida en l'àrea d'estat mitjançant la seua icona corresponent.


 9. Finalment, hem d'introduir el text d'agraïment , que es mostrarà a l'usuari després de finalitzar el qüestionari. Per a açò, disposem d'un petit editor que ens permetrà aplicar formats bàsics al text introduït, així com inserir enllaços, imatges o variables del qüestionari. En punxar en la icona Ampliar editor de text , l'editor de text es mostrarà en pantalla completa perquè ens siga més còmoda l'edició.

  Les característiques de l'editor es veuran amb més detall en un altre apartat.

  Text d'agraïment
  De la mateixa manera que ocorre amb el nom del qüestionari, el text d'agraïment apareix per als dos idiomes triats. Si hem introduït text en el primer editor, en punxar en un de les icones Icones per a realitzar la traducció , es realitzarà la traducció corresponent en el següent editor de text.
 10. Per a finalitzar, hem de punxar en el botó " Guardar " i, automàticament veurem les dades reflectides en el panell d'informació del qüestionari.

  Guardar qüestionari

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464