Saltar apartados

Com extraure els resultats

L'extracció de dades és una de les parts més importants de l'aplicació.

ja que, a més de les dades reals dels usuaris, disposem d'una adreça de proves, podrem visualitzar per separat els resultats de cadascuna d'aquestes opcions.

Per a accedir als resultats dels qüestionaris enviats, hem de punxar en el botó de la barra d'eines Icona estadístiques del qüestionari. En fer-ho s'obrirà una nova finestra que ens permetrà gestionar què resultats volem visualitzar i en quin format.

Pantalla de gestió de resultats

 

Generar un llistat de respostes

Opcions de configuració

Abans de generar l'informe amb les dades és convenient revisar la configuració del mateix.

Opcions de configuració

 • Extraure resultats reals o resultats de les proves realitzades. Hem de comprovar què tenim marcat per a visualitzar les dades correctes a cada moment.
 • Extraure els resultats amb llegenda o valor. Aquest paràmetre té sentit en els camps del qüestionari que tinguen múltiples opcions de resposta, on cadascuna d'elles té un valor associat.

  Per exemple, imaginem que en el nostre qüestionari apareix el següent grup de checks:

  Exemple d'un camp tipus
  Quan recuperem les dades de l'informe podrem triar entre visualitzar el text de la resposta ("llegenda") o el valor que li hem assignat.

  En el primer cas, en generar l'informe de resultats visualitzarem els textos de les respostes triades per cada usuari. Cada línia correspon a un enviament diferent, de manera que, en la imatge, el primer usuari ha seleccionat dos esdeveniments, el següent els tres disponibles i el següent, no ha seleccionat cap, ja que la fila apareix en blanc.
  Dades d'un grup check mostrats com a llegenda

  En canvi, si triem mostrar els resultats com a valor, visualitzarem el valor numèric '1' en les columnes corresponents a les respostes seleccionades per l'usuari:

  Dades d'un grup check mostrats com a valor
  Hem de tenir en compte que en la primera columna del grup check, es mostren les dades agrupades de totes les respostes segons el valor especificat.


  Si el control és del tipus "desplegable" o "ràdio", ja que només es pot seleccionar una resposta, les dades de l'informe es mostren en una única columna. En les següents imatges es mostra un exemple:

  Exemple d'un camp tipus

  Un exemple dels resultats obtinguts com a llegenda o com a valor seria:

  Exemple de valors d'un camp tipus radie

 • Determinar si les dades dels camps tipus "Check" es mostren en columnes independents o en la mateixa. Aquest paràmetre s'aplica solament als camps tipus "Grup de checks" en els quals es poden seleccionar diverses de les respostes disponibles.

  En les imatges d'exemple que hem vist més amunt, les dades dels camps tipus "Grup de checks" es mostraven en columnes independents. En aqueix cas, si el nom del camp és "esdeveniments", en la primera columna s'arrepleguen els valors de les respostes seleccionades per l'usuari i, a continuació, es mostra una columna per cadascuna de les respostes.

  Si triem que les dades es mostren junts, únicament es mostraria la primera columna ("esdeveniments" en l'exemple), amb les dades en format "valor".


 • Triar el format d'eixida. Disposem de diversos formats d'eixida perquè triem el que més s'ajuste a nostres necesidades.si volem generar algunes estadístiques amb les dades obtingudes, és recomanable seleccionar el format de full de càlcul "Excel" que ens permetrà realitzar operacions bàsiques i generar gràfics.

Formats d'eixida

 

 

Filtres

Abans de generar l'informe podem aplicar determinats filtres per a restringir la quantitat d'informació del mateix. Per exemple, podem extraure els resultats obtinguts en un període concret o llistar solament els camps del formulari que necessitem.

Per defecte, en la columna "Campos a llistar" apareixen tots els camps del formulari. Per a llevar camps de l'informe, simplement hem de punxar i arrossegar des d'una columna a l'altra. Podem moure diversos camps alhora seleccionant-los amb la tecla SHIFT (majúscules) i arrossegant-los simultàniament.

Aplicar filtres abans de generar l'informe

 

 

 

Una vegada que hàgem configurat totes les opcions, haurem de punxar en el botó "Generar llistat" situat en la part superior esquerra de la pantalla.

 

 

 

Generar llegenda

Mitjançant aquesta funcionalitat també podem extraure una llegenda explicativa dels camps del formulari. En la llegenda podem veure l'ordre dels camps, el seu nom identificatiu, el text, les opcions de resposta possibles (si les hi haguera) i el seu valor associat, el tipus de camp i si és obligatori respondre-ho o no.

De la mateixa manera que en un informe convencional, podem configurar les diferents opcions disponibles (format d'eixida, filtres...) com a pas previ a la generació de la llegenda.

Exemple d'una llegenda del qüestionari

 

Eliminació de dades

Les dades de les proves i les dades reals es poden esborrar de manera independent. En eliminar les proves, les seues dades s'eliminen completament, no obstant açò, si punxem a" esborrar resultats", les dades relacionades passaran a ser proves.

Botó per a esborrar els resultats reals

 

Abans de convertir els resultats en proves, apareixerà un avís perquè confirmem l'acció.

Avís indicant que els resultats es convertiran en proves

 

Si confirmem l'operació, en els botons podrem comprovar que el nombre de dades reals s'ha sumat al de proves existents.

Detall de resultats convertits en proves

 

Com ja hem comentat, si esborrem les proves, l'eliminació de dades serà definitiva.

 

Extracció de fitxers adjunts

Els formularis poden incloure la possibilitat d'adjuntar fitxers.

Els fitxers adjunts s'emmagatzemen en un servidor específic i es pot accedir a ells a partir d'enllaços inclosos en l'extracció de resultats. És a dir, en el camp corresponent disposarem d'un enllaç amb el nom del fitxer i podrem optar per obrir-ho directament o bé descarregar-ho.

 


¿Existeix la possibilitat de descarregar conjuntament tots els fitxers inclosos en un formulari?

Sí. És molt senzill.
Només cal extraure els resultats en format html
i punxar en l'enllaç amb el nom del formulari situat en la cantonada superior esquerra.


Descàrrega conjunta de fitxers

 

 

Qüestionaris


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464