Documentació web

El W3C ( W3C Consortium ) és un organisme dedicat a regular i crear estàndards per a la web. El Comitè Web de la Universitat d'Alacant té com un dels seus objectius garantir (en la mesura del possible) un desenvolupament web estàndard i altament accessible. L'eina de desenvolupament interna VUALÀ permet la creació de contingut web atenent a aquests estàndards.

Si vols aprendre a realitzar pàgines web que complisquen els estàndards i siguen accessibles, et recomanem que realitzes els tutorials que el W3C ha creat per a la comunitat desenvolupadora.

• Tutorial de XHTML : llenguatge d'etiquetatge que permet crear documents HTML.
  • Tutorial de CSS : són les guies d'estil. Et permetrà crear estils visuals per als teus fitxers HTML mantenint separat el contingut del disseny.
  • Tutorial de Javascript : et permetrà dotar d'un gran dinamisme a les teues pàgines web. Validació de formularis, canvis d'estil. És un llenguatge de programació i requereix certs coneixements informàtics.
  • Tutorial d'AJAX : fent ús de Javascript, AJAX permet la comunicació amb el servidor de forma asíncrona recolzant-se en tecnologies XML i JSON. Requereix un coneixement molt elevat de Javascript.

D'altra banda, la creació de continguts per a la web de la Universitat d'Alacant require l'obligat compliment d'una sèrie de normes que marquen l'estil corporatiu. És imprescindible tenir en compte aquesta sèrie de normes per al desenvolupament de la web corporativa de la Universitat d'Alacant: accedir a la guia d'estil corporatiu de la Universitat d'Alacant .

Finalment, la universitat d'Alacant està afiliada a RedIRIS , la xarxa acadèmica i de recerca espanyola que proporciona serveis avançats de comunicacions a la comunitat científica i universitària nacional. Finançada pel Ministeri de Ciència i Innovació, i inclosa en el seu mapa d'Instal·lacions Científic Tecnològiques Singulars. Es fa càrrec de la seua gestió l'entitat pública empresarial Red.es, del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.